Hlavní obsah

Policie pátrá po prostitutce z Plzně, u soudu svědčila proti násilníkovi

– Plzeň
Právo, pab

Její výpověď loni v listopadu přispěla k usvědčení Tomáše Frťaly ze znásilňování a bití pouličních prostitutek v Plzni, za což ho soud v lednu poslal na čtyři roky do vězení. Čtyřiačtyřicetiletá Ivana Milfaitová, která byla také jednou z napadených, je už téměř týden nezvěstná. Policisté pracují i s verzí, že se stala obětí trestného činu.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná Ivana Milfaitová

Článek

„Dotyčná žena je pohřešována od 5. dubna, kdy s ní kolem deváté večer naposledy mluvil její přítel. V tu dobu se pohybovala na Domažlické třídě v Plzni,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. „Pohřešovaná je vysoká mezi 175 a 180 centimetry, má modré oči a dlouhé plavé vlasy. Markantem je oční vada pravého oka,“ řekla Hokrová.

Na sobě měla naposledy bílou bundu, hnědé legíny a světle šedé šortky. „Obuta byla do tenisek a přes rameno měla přehozenou kabelku černé barvy,“ doplnila policejní mluvčí.

Milfaitová jako jediná z poškozených tehdy u soudu svědčila tváří v tvář Frťalovi, který ji napadl opakovaně. Muže vzrušovalo, když prostitutkám mohl způsobovat bolest.

Mlátil jim hlavou o zeď nebo jim vyrazil zuby. „Dal mi bombu pěstí do obličeje a čtyři hodiny mě nutil k různým sexuálním praktikám. Musela jsem se mu přitom stále koukat do očí. Neměl žádné zábrany, několikrát si šňupnul pervitin. Vyhrožoval, že mě zabije,“ vypověděla žena před soudem.

Reklama

Výběr článků

Načítám