Hlavní obsah

Policie pátrá po muži, který byl viděn se ztraceným 9letým Jakubem

Právo, jjí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVLÍČKŮV BROD
Aktualizováno

Havlíčkobrodští policisté sestavili podobiznu muže, který by mohl přinést cenné informace do případu pohřešovaného Jakuba Šimánka. "Tohoto muže potřebujeme vyslechnout jako svědka. Tímto širokou veřejnost žádáme o jeho totožnost," uvedl havlíčkobrodský policejní mluvčí Bohuslav Rada. Policisté v Havlíčkově Brodě a okolí pátrají po devítiletém Jakubovi od nedělního odpoledne.

Článek

Policisté zároveň ukončili velké plošné pátrací akce. Od středy po něm pátrá méně mužů. Policisté z pátrání navíc odvolali kynology se psy a potápěče. Jakub je pohřešován od nedělního odpoledne. Policisté od středy přešli na takzvanou operativní metodu pátrání.

Jakub je synem brigádního generála sil NATO Hynka Blaška, uvedl středeční Blesk. Blažek však odmítá spojovat zmizení svého syna se svou prací.

Popis svědka:Hledaný svědek je muž štíhlé postavy, vyšší, nad 180 cm, přibližně mezi 40 a 45 lety. Má světlé krátce střižené vlasy, po stranách kouty. Má méně výrazné oči, velké hranaté brýle, tenké obroučky stříbrné barvy. Dále má tenké rty, užší bradu, možná strniště. Na sobě měl tmavé oblečení, budna i kalhoty byly pravděpodobně plátěné, bunda mohla být větrovka. V ruce držel stříbrný fotoaparát střední velkosti. Zdařilost identikitu je 70 až 80 procent. Policisté očekávají veškeré informace o člověku, který by mohl při pátrání pomoci, na lince 158.

"Od středy už přestáváme využívat potápěče a kynology se speciálními psy a redukujeme počet lidí, kteří jsou do pátrání zapojeni. Na dalším pátrání po pohřešovaném chlapci se bude podílet deset až patnáct našich vlastních lidí, ti se zaměří na prohledávání některých lokalit, jako je okolí nádraží, okolí parku či okolí koupaliště,“ popsal další postup havlíčkobrodský policejní mluvčí Bohuslav Rada.

Z neděle na pondělí hledalo Jakuba Šimánka šedesát policistů a hasičů, v pondělí osm desítek mužů a žen včetně specialistů a vrtulníku s termovizí, v úterý to bylo už jen třicet policistů.

Varianta trestného činu zatím nebyla potvrzena

Pátrání dosud žádné poznatky o devítiletém Jakubovi nepřineslo. Naposledy byl viděn v neděli po obědě při hře v havlíčkobrodském parku Budoucnost nedaleko svého bydliště na sídlišti Žižkov.

"Stále nemáme žádnou stopu. Pátrání bychom potřebovali zúžit na takové dvě konkrétní varianty, zatím to ale není možné,“ přiznal Rada s tím, že v současnosti policie hledá svědka, který měl být v blízkosti chlapce viděn v neděli kolem patnácté hodiny v dětském koutku v parku.

Jakub Šimánek

Devítiletý Jakub Šimánek je 148 centimetrů vysoký, má hnědé vlasy, v současnosti je bez předních zubů.

Oblečený byl do světlemodrých šusťákových kalhot, světlého béžového trička s dlouhým rukávem.

Na hlavě měl kšiltovku červené barvy s nápisem Jägermeister, obutý byl do tenisek šedovínové barvy.

„Buď se stal obětí trestného činu včetně únosu, o němž se nyní také hovoří, nebo obětí nešťastné náhody,“ dodal Rada s tím, že ani jedna z těchto variant zatím nebyla žádnými poznatky potvrzena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám