Hlavní obsah

Policie opět odložila případ vraždy podnikatele Mrázka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté v těchto dnech opět odložili případ vraždy kontroverzního podnikatele Františka Mrázka. Řekla to mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Článek

"Případ byl odložen z důvodu, že nebyly zjištěny skutečnosti, které by opravňovaly zahájení trestního stíhání konkrétní osoby," uvedla.

Mrázka, o němž média někdy píší jako o někdejším vládci podsvětí, zastřelil dosud neznámý pachatel v lednu 2006. Policie v minulosti případ odložila. Pokračovat ve vyšetřování Mrázkovy vraždy nařídila loni na podzim nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká. Uvedla, že kauza byla odložena předčasně a neodůvodněně a policisté měli doplnit dokazování.

Podle bývalého šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana Kubiceho byl Mrázek zavražděn kvůli zákulisním tahanicím o ústeckou potravinářskou firmu Setuza. Patřil k podnikatelům ovládajícím firmy kolem této společnosti. Svým majetkem se mohl údajně počítat mezi nejbohatší muže českého průmyslu.

Policie jej podezírala z řady trestných činů, včetně objednání vraždy. Nikdy ale nebyl z ničeho usvědčen. V souvislosti s Mrázkovou vraždou se v médiích objevily spekulace, že sbíral kompromitující materiály na některé české politiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám