Hlavní obsah

Policie odložila rozhodnutí v případě napadení chodce hokejistou Dudou

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Karlovarská policie o týden odložila rozhodnutí ve věci vyšetřování napadení 63letého muže, kterého před zhruba měsícem na přechodu pro chodce v ulici 1. Máje v Karlových Varech zmlátil řidič BMW poté, co ho krátce předtím autem málem srazil. V případu je hlavním podezřelým chomutovský hokejista Radek Duda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radek Duda

Článek

„Právní zástupce řidiče vozidla BMW kontaktoval vyšetřovatele a požádal o změnu termínu dalších úkonů ve věci podezření z výtržnictví,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

„Z taktických důvodů nemůžeme prozradit, o jaké úkony se jedná, abychom nenarušili průběh vyšetřování případu,“ uvedl Valenta na dotaz, o které konkrétní úkony se jedná.

Valenta nechtěl také odpovědět na otázku, zda-li má být podezřelému předáno obvinění z trestného činu výtržnictví. Policie totiž případ jako podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví vyšetřuje.

„Další informace k případu podá policie během příštího týdne,“ uvedl pouze Valenta. Krátce po napadení chodce Dudův otec v televizi potvrdil, že řidičem BMW byl právě jeho syn.

Napadení chodce vysvětloval tím, že mu důchodce do projíždějícího luxusního vozidla narazil schválně. To ovšem napadený muž, který musel po napadení vyhledat s oděrkami v obličeji lékařské vyšetření v karlovarské nemocnici, zásadně odmítá. Z fotografií rozpoznal, že agresorem byl Duda. Toho už policie vyslýchala. Podle trestního řádu hrozí agresorovi až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám