Hlavní obsah

Policie obvinili muže kvůli požáru v plzeňské ubytovně, na místě našli mrtvolu

Právo, pab
Plzeň
Aktualizováno

Kriminalisté zadrželi 71letého muže, kterého podezřívají ze založení úterního požáru ubytovny v Plzni. Ve středu odpoledne jej obvinili ze zločinu obecného ohrožení z nedbalosti, za což mu hrozí až osm let vězení. Hasiči rovněž našli v troskách mrtvé tělo.

BEZ KOMENTÁŘE: Vyproštění osob z hořící ubytovny v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Jednopatrovou budovu, kde přespávají většinou zahraniční dělníci, zachvátily plameny kolem osmé ráno. Na místě zasahovalo deset jednotek hasičů, kteří dostali oheň pod kontrolu po více než dvou hodinách. Škoda je více než 40 miliónů.

Záchranáři evakuovali celkem 130 lidí. Některé museli tahat ven z oken, neboť zakouřenou chodbou už nebylo možné uniknout.

„Ošetřili jsme 12 lidí, 11 z nich pak převezli do nemocnic, dva lidé byli v ohrožení života. Mezi ošetřenými byli i dva hasiči, jeden podepsal reverz, druhého odvezli do nemocnice kvůli vyčerpání a přehřátí,“ řekl Právu mluvčí záchranné služby Martin Brejcha s tím, že spektrum zranění bylo od lehčích, jako je otrava zplodinami, po vážná zranění.

Výpověď svědků požáru v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

„Někteří se nadýchali kouře, někteří měli poraněné dolní končetiny, bylo tam i zranění pánve," doplnil Brejcha. Podle správce ubytovny požár způsobil zřejmě opilý dělník, jenž si v pokoji vařil jídlo a usnul.

Mluvčí plzeňské policie Martina Korandová v úterý uvedla, že se pohřešuje jedna z ubytovaných. „Prověřujeme všechny možnosti,” sdělila. Hasiči pak našli v troskách shořelé ubytovny mrtvé tělo, potvrdila ve středu Právu mluvčí policie Pavla Burešová. Pravděpodobně jde o ženu, kterou pohřešoval její přítel. Zda jde skutečně o tuto ženu, Burešová zatím nepotvrdila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám