Hlavní obsah

Policie obvinila Spyru a jeho komplice z pokusu o podvod

Právo, Radim Vaculík
PRAHA

Vyšetřovatelé z protikorupční policie v pondělí večer obvinili polského lobbistu Jacka Spyru a jeho komplice z pokusu o podvod ve spolupachatelství. Právu to řekla mluvčí protikorupční policie Alena Vokráčková.

Článek

"Kriminalisté nyní pokračují ve výsleších a v dalších úkonech, které budou probíhat až do večera, takže o případném návrhu na vazbu zatím není rozhodnuto," uvedla Vokráčková. Spyra i druhý obviněný jsou zatím v cele předběžného zadržení. Policie oba muže zatkla v pondělí. [celá zpráva]V případě soudní dohry jim hrozí až 12 let za mřížemi.

Spyra podle informací Práva nabízel majiteli Agrofertu Andreji Babišovi, že ho za úplatek 10 miliónů korun zbaví problémů s jeho vyšetřováním v Polsku. To se týká údajné korupce při privatizaci Unipetrolu, který získal polský koncern PKN Orlen.

Na Babiše se Spyra obrátil minulý týden s tím, že v Polsku mají vysocí státní představitelé zájem na jeho kriminalizaci a že může tuto snahu zastavit. Požadovaných deseti miliónů se ale nedočkal, Babiš totiž celou věc nahlásil policii, která pondělní schůzku v centru Prahy monitorovala.

Reklama

Související témata:

Související články

Kühnl: o korupci v kauze Unipetrol nevím

Bývalý ministr obrany Karel Kühnl v úterý vypověděl před polskými prokurátory, že v kauze prodeje Unipetrolu polskému koncernu PKN Orlen neví o žádném...

Výběr článků

Načítám