Hlavní obsah

Policie obvinila silničního piráta, který na Mostecku vybrzdil auto smykem přes ruční brzdu

– Most

Policie obvinila z obecného ohrožení 42letého řidiče, který v říjnu na Mostecku vybrzdil několikrát jiné auto a následně smykem zablokoval celý jízdní pruh tak, že řidič musel prudce strhnout volant.

Řidič smykem vybrzdil na Mostecku jiné autoVideo: TV Nova

 
Článek

„Vyšetřovatel obvinil z trestného činu obecného ohrožení 42letého muže z Chomutovska. Muž měl při řízení vozidla agresivní jízdou ohrožovat účastníky silničního provozu. Obviněný je stíhán na svobodě, a bude-li uznán vinným, může mu soud uložit trest odnětí svobody na tři až osm let,“ informovala v pondělí mluvčí policie Ludmila Světláková.

Událost se odehrála na konci října mezi Mostem a Bílinou. Na kruhovém objezdu v Bílině nejprve došlo k nedorozumění jednoho řidiče se ženou v jiném autě a zatroubení. Šofér ve firemním autě, kterého se přitom původní událost netýkala, na přechodu zastavil a vydal se sprostě vynadat řidiči, který musel zastavit za ním.

Ohrozil několik lidí

Pak nasedl do auta a odjel. O chvíli později se však znovu objevil ve zpětném zrcátku, řidiče předjel a zabrzdil. Vyběhl z auta, bouchl do okna vybržděného auta a ujel. Posádka z něj dostala strach a vytočila linku 158. Než však stačili policisté zasáhnout, silniční pirát opět udeřil. Tentokrát na silnici I/3 mezi Bílinou a Mostem auto několikrát předjel a zabrzdil. [celá zpráva]

Na závěr však posádku pronásledovaného auta naprosto šokoval. „Přes ruční brzdu tam napříč postavil své vozidlo. Ohrozil můj život i život mé spolujezdkyně a ohrozil i další auta,“ popsal televizi Nova vybržděný řidič.

„Těmito nebezpečnými manévry na silnici ohrozil obviněný nejen osádku poškozeného automobilu, který neustále vybržďoval, ale i ostatní motoristy, kteří jeli v uvedené době ve směru na Most,“ shrnula Světláková. Během nebezpečných manévrů se naštěstí nikdo nezranil.

Reklama

Výběr článků

Načítám