Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče kvůli smrti devítileté dívky a její babičky

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mosty u Jablunkova

Policie po půl roce zahájila trestní stíhání kvůli jedné z nejtragičtějších dopravních nehod z minulého roku. Čtyřiatřicetiletého řidiče obvinila ze způsobení smrti devítileté dívky a její babičky v Mostech u Jablunkova na česko-slovenském pomezí. Hrozí mu až šest let vězení.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Žena řídila Škodu Fabii

Článek

Vyšetřování trvalo poměrně dlouhou dobu kvůli tomu, že si policie vyžádala hned několik časově náročných znaleckých posudků, mimo jiné z oblasti dopravy či soudního lékařství.

Policie nakonec dospěla k závěru, že nehodu zavinila řidičova nepozornost. Řidič slovenské národnosti ve smyku narazil do svodidel a přejel do protisměru, kde se čelně srazil s vozidlem řízeným čtyřiašedesátiletou ženou, která se vracela se dvěma vnoučaty z dovolené.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zdemolované vozy po nehodě

Devítiletá dívka zemřela ihned při střetu, její babička po několika dnech v nemocnici, kde podlehla vážným zraněním. Při nehodě byl vážně zraněn také dvanáctiletý chlapec, který v autě cestoval, řidič druhého vozidla vyvázl jen s lehkým poraněním. [celá zpráva]

Jak uvedla mluvčí policie Karolina Bělunková, nehodu podle výsledku vyšetřování způsobila lidská neopatrnost. „Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, povětrnostním podmínkám, svým schopnostem a dalším okolnostem,“ sdělila závěr vyšetřování.

V nejbližší době by měl státní zástupce podat obžalobu k Okresnímu soudu ve Frýdku-Místku, před kterým by měl obviněný řidič stanout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám