Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče, který zabil seniorku. Na přechod se řítil stovkou

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská policie po půl roce obvinila devatenáctiletého řidiče, který v polovině září na Opavské ulici v Ostravě-Porubě na přechodu zabil seniorku ve věku 90 let a vážně zranil desetileté dítě. Vyšetřování ukázalo, že se k přechodu řítil stokilometrovou rychlostí, přestože mohl jet nanejvýš padesátkou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž byl na základě znaleckých posudků obviněn z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V sobotu o tom informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Nehoda se stala loni 12. září odpoledne. Na přechodu pro chodce přecházelo několik osob. Zatímco několik vozidel jim dávalo přednost, řidič fiatu přejel do levého pruhu a na přechodu narazil do seniorky a dítěte.

„Obě poškozené byly po střetu odvrženy, utrpěly zranění. Seniorka zraněním podlehla na místě, dítě utrpělo zranění, jež si vyžádalo několikaměsíční léčení,“ podotkla mluvčí.

Znalecké posudky podle ní prokázaly, že řidič překročil povolenou padesátku o sto procent. V době, kdy začal brzdit, měl na tachometru více než sto kilometrů v hodině. „Řidič nebyl ovlivněn alkoholem. Tragickou událost tehdy sdělil příbuzným zesnulé krizový intervent,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám