Hlavní obsah

Policie obvinila Poláka, který vjel s kamiónem na přejezd přímo před vlak

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Zlínští policisté obvinili polského řidiče nákladního auta z trestného činu. Kvůli své unáhlenosti muž způsobil dopravní nehodu, která si vyžádala miliónové škody, když vjel na červenou na přejezd. Do soupravy narazil vlak.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Kovové části automobilového návěsu byly rozesety desítky metrů od místa neštěstí.

Článek

Padesátiletý řidič si ještě ve středu odnesl ze zlínské policie obvinění z trestného činu obecné ohrožení. Jak sám vypověděl, na přejezd vjel v době, kdy svítila světelná i zvuková signalizace. Před ním ještě projela dvě vozidla, další auto zůstalo stát. Řidič se domníval, že má poruchu, proto ho předjel a vjel na železniční přejezd.

„To, že se závory začaly zase zavírat, ho prý překvapilo. Myslel si, že jde o omyl. Z auta vyskočil, ale chtěl prý do něj znovu nasednout a prorazit závoru. Najednou se však ve velké rychlosti v zatáčce objevil vlak a muž stihl jen uskočit od vozu. To mu zachránilo život,“ řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Zastávka ve Spytihněvi naštěstí v okamžiku nehody zela prázdnotou.

Rychlík jel ve směru od Otrokovic na Staré Město. Po střetu se nákladní vozidlo roztrhlo a návěs náraz odhodil na nádražní budovu. Rychlík po střetu částečně vykolejil, dechové zkoušky na alkohol byly jak u řidiče, tak i u strojvůdce negativní.

Policisté také předběžně vyčíslili vzniklou škodu na sedm miliónů korun. Při nárazu došlo k vytržení sedaček ve vlaku, rozbití oken a zničeny jsou pražce v délce půl kilometru. Řidiči teď hrozí trest odnětí svobody na tři až osm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám