Hlavní obsah

Policie obvinila na šedesát lidí z podvodu. Kasírovali peníze od několika pojišťoven najednou

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Již na šedesát lidí obvinila karlovarská krajská policie za to, že se protizákonně pojistili u několika pojišťoven najednou a následně kasírovali peníze za hlášená zranění. Na šedesát miliónů korun se rovněž zvýšila škoda na vyplaceném pojistném. Případ policie začala vyšetřovat už loni v dubnu pod krycím názvem Hippokrates a počet obviněných z pojistných podvodů se stále rozrůstá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jenom tento týden bylo sděleno obvinění třem osobám, které se protizákonně pojistily u více pojišťoven. „Jako žadatelé o uzavření pojistných smluv úrazového a životního pojištění zamlčeli při uzavírání těchto smluv, že již mají nebo plánují uzavřít další životní či úrazové pojištění u jiných pojistitelů,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

„Vědomě tak zamlčeli podstatnou skutečnost pro uzavření smlouvy. Následně pak uplatnili u všech pojistitelů nárok na pojistné plnění, kde vždy uvedli, že jako pojistník neuplatňují odškodnění stejné pojistné události u jiného pojistitele,“ vysvětlila mluvčí.

Jednapadesátiletý muž díky několika uzavřeným pojistným smlouvám obdobného charakteru neoprávněně vylákal od pojišťoven téměř osm miliónů korun. Vzhledem k výši škody může jít za mříže až na deset let.

Pětačtyřicetiletý obviněný uzavřel jedenáct obdobných pojistných smluv a celkem mu pojišťovny vyplatily na pojistném plnění přes půl miliónu korun, za což mu hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám