Hlavní obsah

Policie obvinila muže z týrání psa v Děčíně

Právo, ape

Až tříleté vězení hrozí 26letému muži ze Svitavska, který byl na sklonku uplynulého týdne obviněn z trestného činu týrání zvířat. Od přesně nezjištěné doby do konce letošního února pravděpodobně v místě bydliště v Děčíně týral svého psa - křížence labradorského retrívra. Muži hrozí až tříleté vězení.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Odhalení případu týrání se podařilo, a to díky všímavému obyvateli, který na nevhodné zacházení se psem včas upozornil strážníky. Pachatele nalezl strážník městské policie Václav Němeček, který na místě oslovoval nájemníky domu, ve kterém se zvíře mělo nacházet. Při rozhovoru s jedním z nich se dotyčný při dotazech na zvíře začal chovat podezřele.

„Během rozhovoru z bytu vyběhl pes, který měl na hlavě viditelná zranění. Strážník na místo okamžitě přivolal pracovníky útulku a zajistil ošetření psa u veterinárního lékaře. Zvíře muselo okamžitě podstoupit operaci,“ uvedl po odhalení týrání ředitel děčínských strážníků Marcel Horák.

Zvíře skončilo se zlomenou čelistí, nalomenou druhou čelistí, vykopnutými zuby, poraněnýma očima a podlitinami v péči děčínského útulku. O jedno oko pes přišel. Následky vážného zranění si tak ponese celý život.

„Byl podán návrh na vazební stíhání obviněného, který nebyl akceptován. Trestní stíhání dotyčného nyní probíhá na svobodě,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám