Hlavní obsah

Policie obvinila lupiče, který v bance držel ženy jako rukojmí

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V noci na čtvrtek si vyslechl obvinění z loupeže muž, který ve středu několik hodin zadržoval dvě rukojmí v bance v Novodvorské ulici v Praze 4 a požadoval peníze. Policisté podali také návrh na uvalení vazby.

Foto: Volfík René, ČTK

Policisté vyvádějí pachatele z pobočky Komerční banky na Novodvorské ulici v Praze 4.

Článek

Informaci o obvinění potvrdili ve čtvrtek policisté. "Muž byl obviněn z trestného činu loupeže ve třetím odstavci, za což mu hrozí trest v rozmezí od deseti do patnácti let," řekla Novinkám mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Třetí odstavec trestního zákona mluví o tomto trestu pro pachatele, kteří se násilím či pod pohrůžkou chtějí zmocnit cizí věci, a způsobí přitom škodu velkého rozsahu nebo smrt.

Případ dozoruje městské státní zastupitelství, soud o uvalení vazby bude rozhodovat ve čtvrtek.

Muž ozbrojený střelnou zbraní přišel do pobočky banky ráno a v zadní části objektu zadržoval dvě pracovnice banky. Po hodinovém vyjednávání jednu z žen propustil, stále však ohrožoval zabitím druhou rukojmí, pokud nedostane několik miliónů korun. 

Kolem druhé hodiny se policejním vyjednavačům podařilo muže lstí vylákat ze zadního prostoru banky na přístupné místo. Toho využili policisté z připraveného Útvaru rychlého nasazení a bleskovým zásahem, s využitím zásahové výbušky, muže zneškodnili. 

Zadržované ženě se nic nestalo, lupič byl zraněn na ruce. Policie poté zadrženého muže rychle vyvedla zadním vchodem z banky a odvezla na policejní služebnu. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám