Hlavní obsah

Policie obvinila dvojici z předvánoční krádeže čtyř milionů v Chebu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Z krádeže zhruba čtyř milionů korun obvinili v těchto dnech kriminalisté v Chebu 29letého muže a 41letou ženu. Ta pracovala v obchodním domě, kde měla přístup do trezoru. Policie ještě pátrá po dvojici kompliců. Krádež zachytila bezpečnostní kamera. O případu informoval v pondělí mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Krádež milionů v ChebuVideo: Policie ČR

 
Článek

Zloději vnikli do obchodního domu loni dva dny před Vánoci v nočních hodinách. „Obviněná žena pracovala na konci minulého roku v jednom z obchodních domů v Chebu, a měla tak přístup do trezorové místnosti. A právě toho měla využít. Devětadvacetiletému muži měla totiž prozradit číselné kódy do místnosti a také to, jak poté vniknout do trezorů,” upřesnil mluvčí.

Krádež v brněnské trafice šla jak po másle, zloději měli klíče i kód

Krimi

Samotnou krádež provedli podle policie tři muži, po dvou kriminalisté stále pátrají.  „Maskovaná trojice měla zaměstnaneckým vchodem vstoupit do obchodního domu, poté do trezorové místnosti a postupně do trezorů, ze kterých odcizili finanční hotovost. Následně měli vše uvést do původního stavu a prodejnu opustit,” popsal Kopřiva.

Trojice způsobila podle mluvčího škodu za zhruba čtyři miliony korun. Obviněným hrozí až osmileté vězení.

Reklama

Související články

Za krádež instantní kávy půjdou do vězení

Za krádež dvanácti balení instantní kávy v době nouzového stavu pražský městský soud udělil pravomocně dvěma mužům tresty 18 a 21 měsíců vězení. Původně přitom...

Výběr článků

Načítám