Hlavní obsah

Policie obvinila deset celníků kvůli lihové mafii

Právo, alf
Zlín
Aktualizováno

Desítka celníků ze Zlínského kraje byla obviněna z nedbalostního trestného činu maření úkonu úřední osoby. Stalo se tak v souvislosti s dlouholetým působením lihové mafie Radka Březiny a jeho firmy Morávia Chem v Hrobicích na Zlínsku, která vlastnila sklad a při fiktivních denaturacích ve velkém nelegálně obchodovala s lihem.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Justiční stráž vyvádí lihového bosse Radka Březinu ze soudní síně. Archivní snímek

Článek

Obvinění deseti zaměstnanců Celní správy ČR potvrdil zdroj dobře obeznámený s případem. Vyslýcháni byli celníci v minulých dnech. Pokud je soud uzná vinnými, hrozí jim až tříleté vězení.

Obvinění celníků Právu v pátek odpoledne potvrdil i mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták. „Nebudu ale specifikovat, pro které trestné činy byli tito lidé obviněni. Počkejte si do příštího týdne. Na případu dělal náš útvar pod dozorem státního zastupitelství,“ sdělil Právu Hanták.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lihový boss Radek Březina z Kostelce u Zlína obchodoval nelegálně s lihem nejméně od roku 1998 do 2012. Většinu let přes svou společnost Morávia Chem, která se oficiálně zabývá výrobou autokosmetiky.

Stát měl v těchto letech Březina, jeho mladší bratr Tomáš a dalších šest kumpánů v nižších částech řetězce organizovaného zločinu obrat neodvedením daně o 6,7 miliardy korun. Rozsudek ve věci Březinova gangu padne 22. prosince. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám