Hlavní obsah

Policie obvinila dalšího z rumburských útočníků

Právo, ape

Třetí z hlavních iniciátorů nedělního útoku skupiny Romů na mladíky v Rumburku, 25letý Kamil Cepero, byl ve čtvrtek obviněn z výtržnictví, porušování domovní svobody, ublížení na zdraví a pokusu o těžké ublížení s rasovým podtextem. Tedy ze stejných činů jako jeho dva kolegové zadržení už v neděli. Hrozí mu až 12leté vězení, policisté podali i návrh na jeho vzetí do vazby. Celkem bylo v případu už obviněno sedm lidí.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Policisté v ulicích Rumburku

Článek

Kromě Cepera a prvních dvou zadržených byli obviněni další čtyři mladíci ze skupiny zhruba 20 útočníků. „Ti byli obviněni ze stejné trestné činnosti, kromě pokusu o těžké ublížení na zdraví. Tři z nich jsou mladiství,“ řekl Právu děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Cepero byl v celostátním policejním pátrání od pondělí, ve čtvrtek nad ránem se sám přihlásil na policejní stanici v Holicích. Policisté ho okamžitě přepravili na sever Čech. V neděli zadržení dva útočníci skončili ve vazbě, zřejmě tam poputuje i Cepero.

Surový útok skupiny Romů na šest mladíků se odehrál v Rumburku v neděli brzy ráno. Útočníci vybavení kovovými teleskopickými obušky se vraceli z diskotéky a mladíky zbili, i když se před nimi pokusili ukrýt v jednom z domů. Jeden z napadených skončil s řadou podlitin v nemocnici.

Situace ve Šluknovském výběžku se poté vyostřila, bezpečnost začaly hlídat policejní těžkooděnci z Prahy. S místními starosty má ve čtvrtek ve Šluknovském výběžku jednat ministr vnitra Jan Kubice a policejní šéf Petr Lessy.

Reklama

Související témata:

Související články

Konflikt mezi muži v Rumburku skončil smrtí

V pondělí před devátou hodinou večerní byl v Rumburku poblíž řeky Mandavy nalezen městskými strážníky muž bez známek života. Podle policie šlo o bezdomovce.

Výběr článků

Načítám