Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat státního zástupce Suchánka

Aktualizováno

Policisté navrhli obžalovat státního zástupce Pavla Suchánka. Vyplynulo to z vyjádření mluvčího pražského městského státního zastupitelství Aleše Cimbaly. Žalobce Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4 stíhají detektivové kvůli přijetí úplatku, za které mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest vězení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle dřívějších informací deníku Právo muž úplatek převzal od již odsouzeného soudce Ondřeje Havlína.

„Vyšetřování ve věci vedené u Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 6, týkající se obviněného státního zástupce, bylo skončeno. Spisový materiál byl společně s návrhem na podání obžaloby předložen dozorovému státnímu zástupci,” uvedl Cimbala. O tom, zda podá obžalobu, rozhodne žalobce po nastudování spisu. Suchánek byl v říjnu loňského roku dočasně zproštěn funkce.

Suchánek je podle dřívějšího vyjádření Cimbaly podezřelý, že dostal peníze v lednu 2013. U hlavního líčení s Havlínem v roce 2015 zaznělo, že státní zástupce, soudce, bývalý policista Boris Štefl a nadace ve prospěch obětí trestných činů se podělili o úplatek za ovlivnění řešení dopravní nehody.

Havlín dostal pravomocný trest vězení na pět let a tři měsíce za korupci a ovlivňování případů, které se většinou týkaly opilých řidičů. Spolu s ním čelilo obžalobě dalších šest lidí. Do vězení poslal soud pouze státního zástupce Františka Fialu, ostatní obžalovaní včetně Štefla odešli od soudu s podmíněnými tresty. Suchánek tehdy stíhán nebyl.

Reklama

Související články

Žalobce obviněn z korupce

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili počátkem září z přijetí úplatku pražského státního zástupce. Podle zjištění Práva jde...

Výběr článků

Načítám