Hlavní obsah

Policie našla tělo zavražděného německého turisty

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu našli v úterý večer tělo 35letého německého turisty. Toho měli na Karlovarsku zavraždit mladí manželé společně s dalším mužem už začátkem června.

Článek

"Zda se jedná skutečně o oběť vraždy této trojice pachatelů, zatím nemáme definitivně potvrzeno. Je to ale velmi pravděpodobné," řekla Právu náměstkyně krajské státní zástupkyně v Plzni Dagmar Lindenthalová.

Podrobnosti k místu nálezu a způsobu vraždy ale nechtěla s taktických důvodů sdělit. Podle informací Práva vykopali detektivové mrtvolu v lese v sousedním sokolovském regionu.

Podezřelí ve věku 24 až 27let jsou od úterka ve vyšetřovací vazbě, aby nemohli na svobodě ovlivňovat svědky a pokračovat v trestné činnosti. [celá zpráva]

"Vyhověl jsem návrhu státního zástupce," uvedl soudce. Trojlístek vrahů měl po smrti cizinci ukrást jeho auto a platební kartu, z níž několikrát vybrali peníze.

Podobný případ se na Chebsku již stal

V době, kdy kriminalisté začali pátrat po pachatelích, ještě neměli k dispozici tělo oběti. Přesto se jim podařilo vraždu objasnit. Případ je podle informací Práva svým způsobem podobný vraždě německého starosty Röckingenu Ericha Kundery z roku 2002 z Chebu.

Tehdy prostitutka Iveta Köppová vylákala starostu do bytu pod záminkou sexu. V bytě pak Kunderu zbili Roman Čabrada s komplicem Miroslavem Králem, svázali jej a přetáhli mu přes hlavu igelitovou tašku, takže se přepadený muž udusil. Mrtvolu pak okradli, zabalili do koberce a zahrabali v lese v Luhu na Chebsku. Čabrada za to dostal 18 let, Král 16 let a prostitutka čtyři roky odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám