Hlavní obsah

Policie našla těla zmizelého páru z Prahy v přehradě Švihov

Novinky, kub, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie našla v přehradní nádrži na Vysočině těla pohřešované dvojice z Prahy, jejichž auto se našlo v Maďarsku. Z vraždy byl již dříve obviněn 24letý mladík. Novinářům to ve středu řekl šéf pražské mordparty Josef Mareš.

Policie našla ve Švihově těla zmizelého páruVideo: Policie ČR, Novinky

 
Článek

Policie vyzvedla z nádrže Švihov (známé také pod názvem Želivka) dvě těla 23. a 24. října. Nejdřív je nešlo ztotožnit, těla tam byla několik měsíců. Pak test DNA ukázal, že se jedná o těla dvou pohřešovaných.

„Pohřešovaná měla vilu za cca 50 milionů, po jejím zmizení došlo na snahy o převod jistými firmami, za kterými stojí dva obvinění mladíci. Obviněný muž z vraždy přestal po obvinění vypovídat, druhý neřekl nic,“ uvedl Mareš.

Foto: Lucie Levá

Policie zasahovala v Butovicích

Mareš rovněž poodhalil, jaké byly mezi aktéry kauzy vztahy – podle něj se mladíci seznámili s párem, když sháněli ubytování ve vile poškozené. Mareš odmítl sdělit další podrobnosti, práce na případu podle něj pokračuje. Kriminalisté tak například vědí, jak byla dvojice usmrcena a proč auto skončilo polité chemikálií zrovna v Maďarsku, kvůli vyšetřování ale Mareš detaily neřekl.

Vražda českého páru v Maďarsku: Policie obvinila dva muže zadržené v Butovicích

Krimi

Dvojice, 73letá žena a 57letý muž, zmizela v červnu a policie po ní vyhlásila celostátní pátrání. Později přišla zpráva, že její auto bylo nalezeno v maďarském městě Ostřihom nedaleko slovenských hranic. Odstavený modrý Renault Fluence byl bez značek a politý chemikálií. Svědci pár naposledy spatřili na odpočívadle u dálnice D1 před provozovnou McDonald´s u 66. kilometru u obce Loket.

Na začátku září kriminalisté zadrželi dva mladíky ve věku 24 let, jeden byl obviněn z vraždy s loupežným motivem, druhý z podvodu. Mladý muž obviněný z vraždy skončil ve vazbě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám