Hlavní obsah

Policie nařídila pitvu chlapce, kterého přejel vlak

PARDUBICE

Soudní pitvu dvouletého chlapce, kterého v úterý zabil nákladní vlak na kolejích kousek od Hradce nad Svitavou v Pardubickém kraji, nařídili kriminalisté vyšetřující okolnosti tragédie. Zajímají se také o to, proč byl chlapec bez dozoru dospělých.

Článek

Podle ředitele svitavské policie Miroslava Brandejse budou mít policisté výsledky pitvy během příštího týdne. "Soudní pitva může a také nemusí objasnit vyšetřování. Může například zjistit, že chlapec omdlel," řekl. Pitva bude provedena patrně v pondělí, výsledky pak získají nejspíš do dvou dnů.

Kriminalisté se také zajímají o to, proč chlapec do kolejiště vstoupil a jak je možné, že byl bez dozoru dospělých osob. "Samozřejmě budeme zkoumat, kdo jej měl na starosti, jestli jej měl někdo na starosti," doplnil Brandejs.

Tragédie se stala v úterý večer mezi železničními stanicemi Dlouhá a Hradec nad Svitavou. Chlapec se na trať dostal dírou v plotě [celá zpráva]. České dráhy mají ze zákona povinnost zabezpečit pouze vlakové zastávky, řekl zástupce ředitele odboru osobní dopravy a přepravy ČD pro Pardubický kraj Michal Štěpán.

"Ze zákona vyplývá, že mimo dopravní mimo prostory nástupišť není vstup dovolen, to se týká širé trati a zavřených přejezdů," dodal Štěpán.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám