Hlavní obsah

Policie na Hodonínsku řeší brutální šikanu mezi školáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Otřesný případ šikany mezi spolužáky se odehrál na základní škole v obci na Hodonínsku. Jeden chlapec zkopal druhého před zraky spolužáků a další to pohotově natočil na video, které umístil na internet. O případu informoval v úterý deník Rovnost s tím, že autorem záznamu je syn policisty.

Článek

"Případem se zabýváme, ale vzhledem k okolnostem a k věku zúčastněných se nebudeme podrobněji vyjadřovat," řekl Novinkám hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Rovnost píše, že chlapce šikanovali žáci osmé třídy a policie případ šetří proto, že se odehrál mimo školní půdu.

Podle ČT byl obětí na videu nový žák, který nemá rodiče a žije s babičkou v jiné vesnici. Ve škole nezapadl do kolektivu. Útočník vyrůstá po rozvodu matky s nevlastním otcem, informovala ČT. Babička šikanovaného hocha uvedla, že její vnuk přišel ze školy a řekl, že spadl na schodech. "Hlavu měl úplně jako balón,... Myslím si, že je dobře, že to ta děcka natočila. Aspoň se o tom ví," dodala.

K události mělo dojít už před dvěma měsíci, na serveru pro sdílení videí se však objevilo teprve nedávno. Ještě než bylo odstraněno, zhlédlo jej několik stovek lidí.

"Zaskočila nás nejen chladnokrevnost a brutalita útoku, ale především to, jak se chovaly přihlížející děti. Utrpením a ponižováním svého spolužáka se totiž bavily," řekl listu ředitel školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám