Hlavní obsah

Policie hledá viníka požáru pneumatik, kvůli kterému se srazilo 15 aut na D10

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svijany

Kriminalisté vyšetřují okolnosti sobotního požáru hromady pneumatik pod dálničním mostem na D10 u Svijan na Liberecku, kvůli kterému do sebe vrazilo v hustém dýmu 15 aut. Při hromadné nehodě vznikla škoda za tři miliony korun.

Hromadná nehoda na D10Video: Aktu.cz

 
Článek

Hromadná nehoda se stala v sobotu večer, podle původních informací krátce po incidentu se srazilo 21 aut, policie v neděli bilanci upřesnila s tím, že se srazilo 15 vozidel.

„Zraněných bylo osm osob, všichni lehce. Provoz ve směru na Turnov byl obnoven ve 2:30 hodin. Předběžná škoda byla vyčíslena na 3 miliony korun,” sdělila policie na Twitteru.

Auta do sebe jedno po druhém vrazila poté, kdy najela do hustého dýmu z pneumatik hořících pod mostem přes řeku Jizeru. Právě požár je tedy podle kriminalistů nejpravděpodobnější příčinou hromadné nehody.

Hromadná nehoda aut zablokovala D10

Krimi

Mluvčí policie Michaela Richterová Novinkám sdělila, že její kolegové nyní prověřují okolnosti vzniku požáru.

„Zjišťujeme svědky a osoby, které by s tím mohly mít něco společného, zatím žádné pátrání neprobíhá,” uvedla mluvčí s tím, že podrobnosti k případu policie chystá zveřejnit v pondělí. Policie rovněž neupřesnila, zda se jednalo například o černou skládku.

Reklama

Související články

Kolaps na D10: U Prahy se srazilo 12 aut

Hromadná nehoda 12 osobních aut zablokovala asi na hodinu dálnici D10 na příjezdu do Prahy na třetím kilometru. Některé autobusové linky pražské integrované...

Havárie pěti aut uzavřela dálnici D10

Pět aut havarovalo v sobotu odpoledne na dálnici D10 na Mladoboleslavsku. Celkem byli podle prvních informací zraněni čtyři lidé. Provoz na dálnici se zhruba...

Výběr článků

Načítám