Hlavní obsah

Policie hledá řidiče alternativní taxislužby, vezl muže podezřelé z loupeží

Praha

Pražští kriminalisté pátrají po řidiči alternativní taxislužby Bolt, který vezl muže podezřelé ze série loupeží na čerpacích stanicích v Praze. Nic netušící řidič podle policie odvezl a přivezl podezřelé k jednomu z přepadení.

BEZ KOMENTÁŘE: Série loupeží v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Jedná se o řidiče černé Škody Superb combi, coby partnerského řidiče společnosti Bolt, která zprostředkovává přepravu osob. Objednali si ho 25. prosince kolem půl desáté ráno,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Zásahová jednotka zadržela lupiče, kteří v Praze přepadli čerpací stanici

Krimi

Podle něj řidič naložil dva podezřelé v oblasti ulic Seydlerova, V Hůrkách, Petržílkova nebo v přilehlém okolí a dovezl je do ulice Prokopových. Jeden lupič odešel na čerpací stanici v ulici Radlická, kde pod pohrůžkou použití pistole sebral z pokladny peníze a malý trezor.

Foto: Policie ČR

Auto řidiče, po kterém policie pátrá.

Následně se vrátil k objednanému autu, odkud nic netušící řidič dvojici odvezl směrem na Smíchov přes ulici Řeporyjská a Karlštejnská. „Tímto se obracíme právě na zmíněného řidiče, kterého vnímáme jako velmi důležitého svědka, aby se přihlásil na policejní služebnu nebo kontaktoval linku tísňového volání 158,“ konstatoval Rybanský.

Policie zároveň zveřejnila video, kde jsou zachycena dvě přepadení, kterých se zúčastnil zmíněný lupič. Ten je spolu s kumpánem již v policejní cele. Během víkendu je v Praze zadržela zásahová jednotka. Na svědomí mají podle kriminalistů šest přepadení včetně loupeže na čerpací stanici v Malešické ulici.

Reklama

Výběr článků

Načítám