Hlavní obsah

Policie hledá klíčovou svědkyni vražedného útoku ve Střelicích

Právo, Novinky, Petr Nový, Miroslav Homola
Brno

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po klíčové svědkyni, která nejspíš viděla v neděli celý násilný incident ve Střelicích na Brněnsku. Po něm zůstali na místě jeden mrtvý a dva zranění. Starší žena odjela z místa autobusem a policisté ji intenzivně hledají.

Článek

„Kriminalistům se podařilo získat dvě fotografie svědkyně, kterou policisté hledají,“ řekla v úterý mluvčí jihomoravské policie Soňa Svobodová. Policisté žádají osoby, které by paní z fotografie poznaly, aby se ozvali kriminalistům. Údajně by měla mít v obci Střelice sestru.

Policie také stále pátrá po muži, který měl na místo přijet na kole a po incidentu na něm zase odjet. Muž měl prošedivělé, krátce střižené vlasy, vedl jízdní kolo s nosičem umístěným nad zadním kolem. Oblečen byl do kalhot typu khaki s postranními kapsami, červeného trička a modré riflové bundy.

Informace mohou občané oznámit na linku 158, popřípadě na telefonní číslo Krajského ředitelství policie v Brně 974 622 975.

K vraždě ve Střelicích na autobusové zastávce došlo v neděli před půl sedmou večer. Na nekryté zastávce se tam údajně dost hlučně bavila sedmičlenná skupina lidí, včetně dvou dětí. S touto rodinou se měl podle dosavadních poznatků dostat do konfliktu dosud neznámý asi padesátiletý cyklista.

Ten také měl zranit nožem ženu a muže, kteří jsou mimo ohrožení života, třetí z pobodaných však na zastávce zemřel. Policie pátrá jak po tajemném cyklistovi, tak i po výše popsané svědkyni incidentu.  

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám