Hlavní obsah

Policie hledá 20 nejradikálnějších fanoušků z bitky na Slavii

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie zjišťuje totožnost dvacítky nejradikálnějších fanoušků, kteří při fotbalovém utkání pohárového zápasu mezi Slavií a Olomoucí zaútočili na vedení Slavie. V té souvislosti již policisté stíhají 26 lidí. Incident se odehrál letos 5. května.

Článek

Někteří z hledané dvacítky byli mezi těmi, kteří vnikli do VIP prostorů na stadiónu a poničili tam zařízení. Současně zaútočili na policisty. „Za výtržnictví, poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě jim hrozí až čtyřleté vězení,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Celková škoda, která při řádění fanoušků v Edenu vznikla, byla vyčíslena na 700 000 korun. Kriminalisté obviněné odhalili na základě video dokumentace.

Slavia byla disciplinární komisí potrestána pokutou 750 000 korun a zavřením hlediště ve třech domácích utkáních. Nedohraný zápas byl zkontumován výsledkem 3:0 ve prospěch Olomouce, která pak v odvetě potvrdila postup do finále.

Reklama

Výběr článků

Načítám