Hlavní obsah

Policie dopadla podezřelého z vraždy ženy v nelegální herně

Žďár nad Sázavou
Aktualizováno

Policie zadržela a obvinila 42letého muže z vraždy ženy, kterou našli mrtvou minulý týden v nelegální herně ve Žďáru nad Sázavou. Muže vzal v sobotu soud do vazby. Mrtvá 53letá žena byla nalezena v nelegální herně na náměstí Republiky v úterý.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podezřelý z vraždy byl zadržen ve čtvrtek a v pátek byl obviněn z vraždy. „Obviněný muž putoval v sobotu večer do vazební věznice v Brně. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody v trvání patnácti až dvaceti let, případně výjimečný trest,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Bližší informace policie nechce komentovat, aby nemařila vyšetřování. Motiv činu není známý.

Loni policisté na Vysočině vyšetřovali tři vraždy nebo pokusy o vraždu. U jedné z nich, která se stala v říjnu 2018 v Moravských Budějovicích, Krajský soud v Brně uložil obžalovanému čtyřicetiletému Marcelu Formanovi 16,5 roku vězení se zvýšenou ostrahou.

Z vraždy manželky byl loni v listopadu obviněn osmatřicetiletý muž z Třebíče. Jako pokus o vraždu skončil v červnu spor mezi mužem a jeho družkou na Pelhřimovsku. Žena přežila jen díky včasnému zásahu lékařů.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie na Vysočině vyšetřuje vraždu ženy

Kriminalisté na Vysočině vyšetřují od úterního dopoledne násilný trestný čin, jehož obětí je žena. Podle policie se vražda stala ve Žďáru nad Sázavou,...

Výběr článků

Načítám