Hlavní obsah

Policie dopadla lupiče, který přepadl banku v Kobylisích

Novinky, niš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie dopadla pachatele pondělního loupežného přepadení banky v Kobylisích. Ve středu ráno se podařilo třiadvacetiletého muže zadržet na letišti, když se vracel z Německa, kam po spáchaném činu odjel.

Foto: Policie ČR

Zajištěné peníze z loupežného přepadení.

Článek

„Muž následně skončil na policejní služebně, kde ho vyšetřovatel obvinil nikoli z jednoho, ale ze dvou trestných činů loupeže, v jednom případě ve stadiu pokusu,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Mladík měl původně naplánováno loupit v bance na Proseku. Ovšem v čase, kdy přišel, byla hotovostní přepážka uzavřena, proto se vydal do Kobylis.

Detektivům se podařilo zajistit téměř vše, co mladík uloupil. Získali totiž nejen většinu peněz, ale také elektroniku, kterou si pořídil. Kolik mladík v bance uloupil, policie nesdělila.

Foto: Policie ČR

Pachatel si za část ukradených peněz pořídil elektorniku.

„S ohledem na závažnost a nebezpečnost deliktů obviněného bude následně příslušný soud rozhodovat, zda bude mladík stíhán vazebně, či nikoli. V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na deset let,“ říká Hulan.

Policie by také chtěla poděkovat lidem a mediím za spolupráci, i díky níž se podařilo muže dopadnout. Poznatků k případu se prý sešlo tolik, že detektivové nic podobného ještě nezažili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám