Hlavní obsah

Policie dopadla cyklistu, který okradl ženu na koloběžce o 400 tisíc

– Praha

Policie zadržela manželský pár a jejich kamaráda podezřelé z okradení ženy na koloběžce v Praze. Žena dala podle kriminalistů tip, že poškozená poveze 400 tisíc korun, a muži ji následně okradli. Jeden z nich při krádeži jel na kole.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté zadrželi manžele ve věku 43 a 45 let a jejich 41letého kamaráda.

„Všichni se po zadržení ke krádeži, kterou spáchali po vzájemné domluvě, přiznali. Podezřelá disponovala informací, že poškozená bude převážet větší obnos peněz, a tuto informaci předala svému manželovi. Ten pak se svým kamarádem krádež provedl,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Zloději si peníze rozdělili a většinu použili na uhrazení dluhů. Policisté u nich našli 100 tisíc korun. Případ policisté původně vyšetřovateli jako loupež, nyní ji ale překvalifikovali na krádež. Trojici hrozí až pět let ve vězení.

„Zadržení jednoho z podezřelých proběhlo v součinnosti se zásahovou jednotkou pražské policie, protože byla obava, že by mohl být nebezpečný,“ konstatoval Daněk.

Policisté v pondělí zveřejnili identikit jednoho z podezřelých. Případ se odehrál začátkem prosince. Žena jela na koloběžce z práce ulicí Na pěšině v Praze 8 a vezla s sebou 400 tisíc korun. V jeden okamžik k ní přijel muž na kole a beze slova jí z řídítek koloběžky, kterou tlačila, strhl tašku i s penězi a ujel směrem do Kobyliské ulice. Policisté následně našli kolo, ale zloděje nikoliv. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám