Hlavní obsah

Policie chystá výslech pomstychtivého piráta z dálnice D1

Právo, Radek Plavecký

Padesátiletý muž z Valašského Meziříčí, který bezohledně vytlačil mladou řidičku z dálnice, čeká na obvinění. Jen zázrakem se nikomu při hrozivě vypadající nehodě, při níž se mazda se dvěma pasažéry několikrát převrátila, nic nestalo. Kriminalisté se chystají na výslech řidiče.

Článek

Nehoda se stala 22. března po osmé hodině ráno na 24. kilometru D1 ve směru do Prahy. Padesátiletý řidič vytlačil z dálnice auto, jehož řidička ho údajně brzdila v předjíždění. Šestadvacetiletá žena jela po D1 na Prahu.

Na 24. kilometru začala ve velmi hustém provozu předjíždět kamión, ale rychle se k ní zezadu přiblížil černý superb. Řidička předjela kamión a vrátila se do pravého pruhu.

Vzteklý řidič rychlého auta na ni ale vzápětí z boku najel a vytlačil ji ze silnice. Její auto udělalo několik kotrmelců a skončilo zdemolované v lesíku.

Je štěstí, že tam byla kamera, protože jinak by nebyl důkaz. Takový člověk vůbec nepatří na silnici, do smrti by měl jezdit vlakem.
policista

„Sloužím 38 let, ale tohle jsem ještě neviděl, tohle je neuvěřitelné, to auto zmizelo během okamžiku v lesíku a je zázrak, že to přežili. Je štěstí, že tam byla kamera, protože jinak by nebyl důkaz. Takový člověk vůbec nepatří na silnici, do smrti by měl jezdit vlakem,“ komentoval nejapnou pomstu vysokoškolsky vzdělaného řidiče policista z dálničního oddělení v Mirošovicích, kam daný úsek dálnice patří.

Ve zcela bezohledném řidiči se nakonec přeci jen hnulo svědomí a když v zrcátku viděl, že jím vytlačené auto zmizelo, přivolal alespoň záchranku.

Jako zázrakem vyvázli bez zranění

V havarované mazdě seděl kromě řidičky ještě devětadvacetiletý spolujezdec. „Skutečně jen zázrakem se ani jednomu z nich nic nestalo,“ potvrdila Soňa Budská, mluvčí středočeské policie, která případ vyšetřuje.

„V tomto týdnu by měl být řidič vyslechnut a pravděpodobně bude obviněn. Prozatím ale nechtějí kriminalisté nic dalšího k případu zveřejňovat,“ uvedla Budská. Za pokus o těžké ublížení na zdraví mu hrozí pět až 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám