Hlavní obsah

Policejního prezidenta Tuhého chytila hlídka při rychlé jízdě služebním autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policejní prezident Tomáš Tuhý nedávno při jízdě služebním autem v Ostravě překročil nejvyšší povolenou rychlost, přistihla ho při tom policejní hlídka. Tuhý bude čelit správnímu řízení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Článek

„V nedávné době jsem byl při jízdě služebním vozidlem kontrolován hlídkou Policie ČR v Ostravě, která mi sdělila, že jsem překročil nejvyšší povolenou rychlost,“ uvedl ve čtvrtek Tuhý. „Jsem připraven plně spolupracovat a nést důsledky tak jako každý jiný občan,” dodal policejní prezident.

Podrobnosti incidentu, tedy jakou rychlostí Tuhý jel ani kdy přesně se incident stal, nejsou známé.

Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková nechtěla věc komentovat. Mluvčí policejního prezidia Jana Macalíková odmítla sdělit podrobnosti s tím, že se nyní bude případ řešit v neveřejném správním řízení.

Čtyřiačtyřicetiletý Tuhý zastává post policejního prezidenta od dubna roku 2014. V letech 2010 až 2013 byl ředitelem policie v Moravskoslezském kraji. V současnosti je často kritizován, kvůli sloučení dvou elitních policejních útvarů do jedné Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám