Hlavní obsah

Policejní prezident: do měsíce budeme znát jména žhářů z Vítkova

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policejní prezident Oldřich Martinů ve čtvrtek prohlásil, že poté, co se seznámil v Ostravě se stavem vyšetřování žhářského útoku ve Vítkově, věří, že identita pachatelů bude do měsíce známa. Ve čtvrtek byl z nemocnice také propuštěn otec popálené rodiny.

Článek

"Jsem v tom optimista, pro policii je to věc cti," řekl k uvedeném termínu oznámení útočníků šéf české policie.

O propuštění Petra Kudrika, otce popálené dvouleté Natálky z Vítkova, do domácího ošetřování rozhodli ve čtvrtek lékaři v ostravské fakultní nemocnici. Právu to potvrdil mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Foto: Aleš Honus, Právo

Otec napadené rodiny v nemocnici

Natálka i její matka Anna Siváková jsou ale nadále hospitalizováni na popáleninovém centru. Stav popálené matky se zlepšil natolik, že mohla být už ve středu přeřazena z jednotky intenzivní péče na normální pokoj.

„Zatím ale v nemocnici zůstane minimálně do příštího týdne,“ řekl Oborný. Stav holčičky zůstává i nadále kritický.

Hlava rodiny Petr Kudrik se tak může vrátit do Vítkova, kde jeho příbuzní s třemi dcerami dostali od města pokoj v azylové ubytovně. Zatím jde jen o provizorní řešení, podle starosty Pavla Smolky by se přitom rodina už mohla začít ohlížet po novém bytě, na účtu veřejné sbírky, kterou zorganizovala radnice, už je podle něj více než 200 tisíc korun.

Pachatelé, kteří zaútočili předminulou sobotu na rodinný dům devítičlenné romské rodiny, jsou stále na svobodě a policisté po nich intenzivně pátrají.

Reklama

Související články

Dům ve Vítkově čeká demolice

Zbytky vypáleného domku ve Vítkově na Opavsku, na který zaútočili předminulou sobotu žháři, budou strženy. V úterý si byl místo prohlédnout statik, který jako...

Výběr článků

Načítám