Hlavní obsah

Policejní pes ztratil stopu, zloděj si na útěku zavolal sanitku

Právo, Jiří Růžička
Kroměříž

Sanitka, kterou si přivolal zraněný lupič pronásledovaný policejním psem, měla uchránit třicetiletého muže prchajícího před policisty na Kroměřížsku. Trik mu nevyšel, muži zákona ho nakonec přece jen vypátrali v nemocnici v sousedním hodonínském okrese.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Třicetiletý muž z Koryčan na Kroměřížsku se v úterý v noci vloupal do pokladny u zříceniny hradu na Morkovicku. Rozbil okno a vnikl dovnitř. Odcizil peníze a tři láhve s tvrdým alkoholem. Společnosti, která pečuje o historickou památku, způsobil škodu za téměř čtyři tisíce korun,“ informovala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Při krádeži byl ale vyrušen pracovníky hradu a události se začaly vyvíjet v lupičův neprospěch. „Rozbitým oknem vyskočil ven a utíkal pryč. Pořezal se při tom o střepy. Na místě po něm zůstala krvavá stopa.

Policisté začali po pachateli vloupání pátrat. Služební pes Geros vyhledal stopu zloděje. Po necelém kilometru ale stopa zmizela,“ řekla Kyšnerová.

Jak se ukázalo, právě na místě, kde se po pronásledovaném jakoby slehla zem, si poraněný přivolal sanitku. Ta ho odtud převezla do nemocnice v Kyjově na Hodonínsku k ošetření. „Podezřelého, který nadýchal téměř dvě promile alkoholu, vypátrala policejní hlídka. Po vystřízlivění se pod tíhou důkazů policistům přiznal. Nyní mu za krádež hrozí až dva roky vězení,“ doplnila Kyšnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám