Hlavní obsah

Policejní kontrola v Ostravě odhalila opilé děti

Právo, plk

V jedenácti restauracích ve vyhlášené Stodolní ulici a v jejím okolí nakonec policejní hlídky „načapaly“ 8 podnapilých dětí a mladistvých. Téměř dvě promile alkoholu v dechu sedmnáctiletého mladíka naměřili ostravští policisté v noci z pátku na sobotu v průběhu akce zaměřené na alkohol mezi mládeží.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policie, ilustrační foto

Článek

Kontrolu policisté zorganizovali mezi dvaadvacátou a druhou hodinou. Celkem zkontrolovali 50 osob. Naměřené hodnoty se pohybovaly v rozmezí od 0,28 promile u čtrnáctiletého chlapce do 1,92 promile alkoholu. „Tuto hodnotu nadýchal sedmnáctiletý mladík,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Nejen kluky ale policisté „načapali“. „Sedmnáctiletá dívka nafoukala 0,94 promile alkoholu, patnáctileté děvče zase mělo 0,65 promile,“ dodala mluvčí.

Všech osm případů podávání alkoholu osobám mladším 18 let vyřešili policisté uložením pokut v celkové výši 4100 korun. „Všemi případy se bude dále zabývat také orgán sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Ostravy.“ 

 Kromě opilých mladistvých se policejním hlídkám podařilo „lapit“ také osmačtyřicetiletého  muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání, neboť je podezřelý z trestného činu zanedbání povinné výživy. „Policisté muže vypátrali v prostoru garáží v ulici Na Karolíně. Vzhledem k jeho podnapilosti, dechová zkouška vykázala hodnotu 1,39 promile alkoholu, byl nejprve umístěn k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici,“ poukázala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám