Hlavní obsah

Poléval ženy vařící vodou, aby se seznámil. Hrozí mu deset let

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výpovědí opařené dívky pokračovalo v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 5 hlavní líčení s mužem, který loni v létě na pražském sídlišti poléval ženy vařící vodou. Jedenatřicetiletý Radek Lipan čelí obžalobě z výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví, za což může dostat až deset let žaláře.

Foto: ČTK

Obžalovaný u soudu

Článek

Lipan na ženy podle obžaloby útočil s konvicí v ruce loni koncem srpna na pražském sídlišti Velká Ohrada.

Muž, který pracuje jako traťový dělník u pražského dopravního podniku, údajně před napadením doma rozjímal, jak se seznámit s novými lidmi. Rozhodl se pro poněkud neobvyklý způsob - uvařil v konvici vodu a vyšel s ní ven na ulici. Tam zezadu přistoupil k ženě a vodu z konvice na ni chrstl. Chtěl tím prý na sebe upoutat pozornost, což se mu přirozeně podařilo.

„Když jsem byla před svým domem, tak jsem se otočila a viděla za sebou osobu,“ vzpomínala před soudním senátem mladá žena, která vypovídala na vlastní žádost v nepřítomnosti obžalovaného. „A jak jsem se otočila zase zpátky, tak mi vylil vařící vodu na záda. Začala jsem křičet a vběhla do domu.“

Tam jí otevřela matka, která ihned zavolala záchranku. Útočník mezitím odešel.

Dívka byla s popáleninami odvezena do nemocnice, odkud ji ještě týž den propustili. Opařená záda si musela léčit více než týden a ještě dnes, v podstatě po půl roce, má na zádech jizvy. Má prý obecně strach z mužů a nerada chodí sama.

„Je mi to opravdu hrozně moc líto,“ reagoval na dívčinu výpověď Lipan. „Chtěl bych se poškozené hrozně moc omluvit.“

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté odvádějí útočníkaVideo: Policie ČR

Žena po porodu měla štěstí

Obžalovaný se tímto „neúspěšným“ pokusem o seznámení ale nenechal odradit a o sto padesát metrů dál podle obžaloby polil toutéž vodou další ženu, tentokrát zepředu. Žena, která byla čerstvě po porodu, ale měla větší štěstí. Voda v konvici mezitím vychladla, takže napadená odešla domů „pouze“ s šokem a mokrým oblečením. Později v televizní reportáži útočníka poznala a přihlásila se policii, která ho o dva dny později zadržela v práci.

Lipan se u předchozího jednání přiznal k prvnímu útoku, druhý ale odmítl, prý se šel projít do nedalekého Prokopského údolí.

Za těžké ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí muži až desetileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám