Hlavní obsah

Podvodník Kohout neuspěl, teď hrozí Štrasburkem

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mystifikátor, podvodník a pořadatel protiromských demonstrací na Šluknovsku Lukáš Kohout neuspěl u pražských soudů se snahou o obnovu řízení svého procesu. V roce 2006 byl odsouzen na 28 měsíců s pětiletou zkušební dobou za známé podvody, kdy létal jako falešný asistent poslance Jana Kavana (ČSSD) na účet Sněmovny po světě.

Foto: ton, Právo

Lukáš Kohout na jedné z demonstrací

Článek

Z trestu si odseděl jen část, nyní vše směřuje k tomu, že si odpyká i zbylých 10 měsíců. V minulém týdnu mu to za neplnění podmínek propuštění zatím nepravomocně uložil českolipský okresní soud. Ještě před tím se Kohout snažil o obnovu soudního řízení. Obvodní soud pro Prahu 1 a pak i městský soud to zamítly.

„Rozhodnutí městského soudu chápu jako politické rozhodnutí. Zřejmě se v následujících dnech obrátíme k mezinárodnímu soudu pro lidská práva," řekl Kohout Právu. [celá zpráva]

Protože se mu do vězení nechce, připravuje i odvolání proti rozhodnutí českolipského soudu a chce o milost požádat i prezidenta.

Kohout je rád středem pozornosti, když uvadal zájem o jeho demonstrace ve Varnsdorfu a okolí, obvinil krajského radního Petra Jakubce (ČSSD), že si ho najímal a platil za špinavou práci. V září byl Kohout obviněn i z dalšího podvodu, podle policie si měl vzít na cizí jméno na splátky notebook.

Reklama

Výběr článků

Načítám