Hlavní obsah

Podezřelého z loupeže odhalila DNA, policie pro něj letěla vrtulníkem do Německa

Právo, Jiří Šolc

Policisté dopadli muže podezřelého z loupežného přepadení baru v Plzni před dvěma lety. Muž měl při akci pobodat barmanku. Pro násilníka, který si z baru podle vyšetřovatelů odnesl devět tisíc korun, si doletěli vrtulníkem do Německa.

Policie letěla pro lupiče vrtulníkem Video: Policie ČR

 
Článek

Plzeňští kriminalisté obvinili 46letého cizince ze zvlášť závažného zločinu loupeže spáchaného formou spolupachatelství. „Policisté na místě činu zajistili maximální počet stop. Kriminalistickým ústavem byla pak zjištěna shoda DNA profilu s profilem DNA z Rakouska. Díky spolupráci s rakouskými a německými kolegy se násilníka s nožem podařilo ztotožnit a vypátrat v Německu,“ sdělila mluvčí policie Michaela Raindlová.

Loupež se odehrála 25. června 2017, tehdy muž „navštívil“ společně s dosud neustanoveným spolupachatelem sportbar v Plzni. Oba byli maskováni rouškami a oba byli ozbrojení. Starší cizinec přeskočil barový pult a začal se s obsluhou baru přetahovat o kasírtašku. Přitom barmanku několikrát udeřil do hlavy

Jednatřicetileté ženě se podařilo pachateli strhnout roušku z obličeje. Ten následně použil nůž, který držel v ruce, a ženu třikrát bodl do těla. Oba pachatelé z místa následně utekli. Zraněná mladá žena musela být hospitalizována v nemocnici.

Muž po zatčení policistům řekl, že má za sebou bohatou trestní minulost. Procestoval několik evropských zemí, kdy si pokaždé užíval pár měsíců na svobodě, než následně skončil ve vězení. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. Za zvlášť závažný zločin loupeže mu hrozí až desetiletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám