Hlavní obsah

Podezřelé úmrtí pacientky na Děčínsku, nemocnice propustila sestru

Právo, koc
Děčín

Kriminalisté se zabývají podivným úmrtím pacientky v Lužické nemocnici v Rumburku na Děčínsku, ke kterému došlo začátkem června na jednom z lůžkových pracovišť. Vedení nemocnice se domnívá, že na její smrti má podíl zdravotní sestra. Podalo na ni trestní oznámení a ukončilo s ní pracovní poměr. O události informovalo ve čtvrtek vedení nemocnice na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Vzhledem k závažnosti informací o nestandardních okolnostech tohoto úmrtí, které vedení společnosti obdrželo od středního zdravotnického personálu, podal zástupce společnosti trestní oznámení na podezření ze spáchání trestného činu jednou ze službu konajících zdravotních sester, která měla pacientku v péči,” praví se ve zprávě podepsané předsedou představenstva nemocnice Darkem Švábem.

Podezřelá zaměstnankyně byla ihned odvolána ze služeb, byl jí nařízen okamžitý nástup dovolené a omezen její přístup do zaměstnaneckých prostor nemocnice.

„Po vnitřním šetření, v jehož průběhu byla mimo jiné prověřována i některá úmrtí pacientů v minulosti, došlo se zaměstnankyní k okamžitému rozvázání pracovního poměru. Vzhledem k dalším zjištěným skutečnostem je v současné době dále šetřena možná míra pochybení či zanedbání povinnosti ze strany některého z lékařů,“ dodal Šváb.

Policie případ pouze potvrdila 

Vedení společnosti se podle něj podařilo včasným zásahem a duchapřítomností středního zdravotnického personálu zamezit dalšímu případnému nežádoucímu konání zdravotní sestry. Konkrétnější ale být nechtěl. „Poskytujeme plnou součinnost orgánům Policie ČR a veškerá svá zjištění a poznatky jí obratem předáváme,“ doplnil.

Sdílnější nebyla vzhledem k nadále probíhajícímu vyšetřování ani policie. Její mluvčí Veronika Hyšplerová jen připustila, že se krajští kriminalisté případem nadále zabývají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám