Hlavní obsah

Podezřelé balíčky v autě nebyly bomba. Zkoumají je protidrogoví policisté

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kvůli upozornění na podivný předmět v zaparkovaném autě vyjížděl ve středu odpoledne do pražských Řep pyrotechnik, jak se však ukázalo, o výbušninu nešlo. Přesto se policisté nálezem zabývají, mají totiž podezření, že by v objevených balíčcích mohly být drogy.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie prohledala zaparkované auto v pražských ŘepíchVideo: Novinky

 
Článek

„Jednalo se o nález osmi balíčků s neznámou látkou v zaparkovaném osobním vozidle,” popsala Novinkám mluvčí Národní protidrogové centrály Barbora Kudláčková.

Balíčky v autě připomínaly bombu. Na parkoviště ve Skuteckého ulici v pražských Řepích proto nejprve vyrazil policejní pyrotechnik a psovod se psem vycvičeným na vyhledávání bomb. O asistenci byli požádáni také hasiči.

Jeden z pyrotechniků pracoval v bílé kombinéze, kterou používají kriminalisté v případech, kdy nechtějí poškodit stopy na místě činu. „Ohledáním pak zjistil, že se o žádnou výbušninu nejedná,” sdělil mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

Poté auto důkladně prohledali detektivové z protidrogové jednotky.

„Panuje podezření, že by se v případě nalezených balíčků mohlo jednat o drogy. Látku jsme proto zaslali k expertíze. Nikoho jsme v tuto chvíli nezadrželi, celou věc prověřujeme,” doplnila Kudláčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám