Hlavní obsah

Pod sochou ve Svitavách zemřel malý chlapec. Obvinili jednoho člověka a firmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Policie obvinila 62letou osobu a firmu za pád dřevěné sochy na stadionu ve Svitavách, pod kterou zemřel malý chlapec. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek řekla mluvčí policie Lenka Vilímková. Muži hrozí až šest let vězení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání 62leté odpovědné osoby a právnické osoby, které měly porušit důležitou povinnost vyplývající ze zákona a z výkonu povolání a obě byly obviněny z trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ uvedla Vilímková.

Obviněnému hrozí za uvedený trestný čin až šest let vězení. Firmě, jejíž název policie nesdělila, hrozí zrušení statusu právnické osoby, propadnutí majetku a zákaz činnosti. „Více informací vzhledem k věku zemřelého dítěte nebudeme zveřejňovat,“ podotkla mluvčí.

Několik desítek kilogramů vážící socha spadla na malé dítě loni 5. září. Záchranáři byli na místě během několika minut, ale chlapci již nedokázali pomoci. Vyšetřování trvalo tak dlouho, protože byly zadány znalecké posudky pro určení viny jednotlivých účastníků.

Socha byla vytvořena týden před neštěstím při devátém ročníku memoriálu Aloise Patruse. Podle tehdejších informací policie bylo pořadatelem akce muzeum a galerie ve Svitavách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám