Hlavní obsah

Po zmizelém miminku z Ústí se slehla zem, případ budí zájem i v Německu

Ústí nad Labem

Pátrání po zmizelém kojenci z Trmic na Ústecku už trvá pátý den, ale zatím nepřineslo žádný hmatatelný výsledek. Nic nového v případu zatím není, řekl v pondělí ústecký policejní ředitel Vladimír Danyluk. Případ mezitím vzbudil značný zájem i v německých médiích. Sotva třítýdenní Michalu Janovou ve středu unesl neznámý muž z kočárku přímo na ulici.

Foto: Policie ČR

Článek

O prodlouženém víkendu přišlo hned několik impulsů ze zahraničí, jednak zprávy polských médií, že auto únosců někdo viděl na cestě k běloruským hranicím, a také další záznamy z německého kamerového systému. "Zatím nic nového není. Prověřujeme informace, které zveřejnili Poláci," řekl Danyluk. Policisté už před víkendem začali vyslýchat příbuzné, svědky i další osoby, které by mohly pomoci k vyřešení případu.

O únosu referovala většina německých deníků nebo jejich webů, deník Bild situaci sleduje každý den a sháněl od českých novinářů i kontakty na rodinu. "Naši lidé mají oči pořád otevřené," citovala DPA mluvčího saské kriminálky.

Únosce se na akci připravoval

Dítě bylo uneseno ve středu odpoledne, 18 dnů po porodu. Podle svědků byl únoscem zhruba 180 až 190 centimetrů vysoký muž bílé pleti a tmavých vlasů, který ho zvedl z kočárku a autem s kradenými českými značkami ujel. Podle policie se muž na akci zřejmě připravoval, měnil i oblečení a zřejmě i poznávací značky.

Foto: Policie ČR

Vozidlo VW Touran opatřené odcizenou značkou 3U1 4474 na záznamech z dálničních kamer

Dítě mělo v době únosu na sobě šedé tričko s dlouhým rukávem s modrými pruhy, šedé tepláčky s červeným pruhem, na nohou růžové látkové botičky. Pod oblečením mělo bílé body s obrázkem krokodýla na hrudi. Holčička má na levé straně krku nad ramenem půlcentimetrovou tmavou skvrnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám