Hlavní obsah

Po útěku z léčebny muž nabízel erotické služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Svůj nepovolený pobyt mimo zdi psychiatrické léčebny v Dobřanech na Plzeňsku si zpestřoval třiatřicetiletý muž z Rakovnicka erotickými hrátkami, na které lákal ženy. Ty pak za pomoci uspávacích prášků sexuálně zneužíval a okrádal. Policistům se jeho činnost podařilo rozkrýt díky deníku, ve kterém si vedl přehled o zkontaktovaných ženách.

Článek

Obviněný nabízel za pomoci inzerátu masáže a případné erotické služby. Na jednu jeho nabídku, mimo další zájemkyně, zareagovala pětačtyřicetiletá žena, která si ho koncem listopadu pozvala k sobě domů. Když odešla, jako správná hostitelka, uvařit kávu do kuchyně, nasypal jí do nápoje uspávací prášek.

Při sexuálních hrátkách začal ženu následně škrtit, fyzicky napadat a zranil ji. Lékaře však mohla navštívit až druhý den, kdy se probudila po požití uspávacího prášku. Násilník odnesl z bytu věci za více jak 30 000 korun.

Policie nalezla při vyšetřování diář, ve kterém si útočník vedl přehled žen, se kterými se setkal. Policisté tak zjistili, že trestnou činnost páchal na území celé republiky a obětí jeho násilných sklonů bylo patrně více žen. Jednu z nich se již policistům podařilo vypátrat.

Policie navíc zjistila, že muž byl v minulosti několikrát soudně trestán za znásilnění a měl se podrobit ústavnímu léčení. Podle znalců má sklony ke specificky patologické agresivitě, a to zejména při kontaktu s prostitutkou nebo v krizové situaci s náhodnou známostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám