Hlavní obsah

Po rodinné hádce zemřelo měsíční dítě, otci hrozí až doživotí

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V obrovskou tragédii vyústila hádka mezi rodiči teprve měsíčního dítěte letos na konci ledna v Pohořelicích na Brněnsku. Po sporu, do kterého se zamíchali ještě další příbuzní, skončilo teprve měsíční dítě po pádu na zem v kritickém stavu v nemocnici, kde ale svým zraněním podlehlo.

Při rodinné tragédii zemřelo malé dítěVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Státní zastupitelství posadilo na lavici obžalovaných otce, kterého viní z vraždy a týrání. Za to mu u brněnského krajského soudu hrozí až doživotí.

Trestní senát v čele s Jaroslavou Bartošovou se rozhodl jednat za zavřenými dveřmi bez účasti veřejnosti a médií, právě vzhledem k citlivosti celého případu. Státní zástupce Milan Richter potvrdil, že k činu mělo skutečně dojít po sporu v rodině. „Dítě zemřelo po pádu na tvrdou podložku. Při rodinném konfliktu šlo o nějakou obavu týkající se toho, kdo bude dítě vychovávat, kdo ho bude mít u sebe,“ popsal Richter.

Na projekt Ninin sen zavražděné studentky se už vybralo 14 milionů

Domácí

Když k činu došlo, spekulovalo se o tom, že otec, jenž nyní stojí před soudem, dítě dokonce vyhodil z okna na ulici. Bližší okolnosti ale zatím státní zástupce neuvedl. „Předmětem dokazování bude, jestli k upuštění dítěte na tvrdou podložku došlo úmyslně nebo nedbalostně,“ prohlásil žalobce.

Otec byl původně stíhán pouze za týrání své družky a usmrcení z nedbalosti. V přípravném řízení se tak podle všeho státnímu zastupitelství podařilo získat důkazy o tom, že smrt dítěte nebyla jen nešťastná shoda okolností. Soud zatím naplánoval dva jednací dny, verdikt by pak podle zákona měl zaznít veřejně.

Reklama

Výběr článků

Načítám