Hlavní obsah

Po pádu pod tramvaj cizinci praskla lebka, k záchraně pomohlo policejní tričko

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

V boj o život se změnil pobyt v Praze pro sedmapadesátiletého Holanďana. Na ostrůvku ho zachytila tramvaj a on upadl tak nešťastně, že mu praskla část lebky. První pomoc dostal od svědka a policejní hlídky, která místem procházela a jež mu pomocí služebního trika částečně zastavila krvácení.

Krvácení se policisté snažili zastavit svým tričkemVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se odehrála ve středu po poledni na zastávce Újezd. Muž spolu s manželkou po úzkém tramvajovém ostrůvku vedli kola. Cizinec šel zřejmě tak blízko, že přijíždějící souprava zachytila řídítka a 57letý muž upadl.

„Stál jsem v tu chvíli na zastávce. Muž chtěl zřejmě přejít silnici, protože měli na protější straně hotel. Okamžitě jsem mu začal poskytovat první pomoc, od řidiče tramvaje jsem použil lékárničku, abych zastavil krvácení. Po chvilce tam přišli policisté. Chování jednoho z nich, který si okamžitě sundal tričko, bylo perfektní,“ řekl Novinkám záchrance R.H., který je stále v kontaktu s manželkou zraněného.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Policie ČR

Krvácení se policisté snažili zastavit svým tričkem.

„Policista Tomáš Soukup si svlékl služební tričko a použil ho k zastavení krvácení z hlavy, ze které dokonce vyčnívala prasklá část lebky. Společně s kolegou Tomášem Rybou pak zajišťovali životní funkce do příjezdu záchranářů,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Muž se dopustil přestupku  

„Zranění nakonec nebylo vážné, muž již byl propuštěn z nemocnice do domácího léčení,“ doplnila mluvčí Nemocnice Motol Pavlína Daňková. Podle zachránce manželé již odcestovali do Holandska, kde se zraněný muž bude dále léčit.

Dechová zkouška byla u 59letého řidiče tramvaje negativní. Cizinec je podle policie podezřelý z přestupku, protože porušil pravidla pro chodce.

„Zraněný cizinec byl ve vážném ohrožení života a policisté mu svým vzorným jednáním zachránili život. Samozřejmě za toto příkladné plnění povinností obdrží kázeňské odměny,“ uzavřel vedoucí zasahujících policistů Zdeněk Šída.

Reklama

Výběr článků

Načítám