Hlavní obsah

Po hádce na Kolínsku zemřel člověk, další je v nemocnici

Novinky, jap
Kolín
Aktualizováno

Hádka čtveřice cizinců v Žiželicích na Kolínsku skončila v pátek večer smrtí jednoho z nich. Další cizinec utrpěl zranění a skončil v nemocnici. Dva muži z místa incidentu utekli a vypátrat je museli policisté pomocí vrtulníku s termovizí.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté u vraždy v Žiželicích na KolínskuVideo: Novinky

 
Článek

Mladí cizinci se nejprve pohádali před ubytovnou v Žiželicích na Kolínsku. Od slovní přestřelky došlo brzy na fyzický konflikt a útok nožem.

„Po 9. hodině večer došlo v jedné z obcí na Kolínsku, po předchozí slovní rozepři, k vzájemnému napadení mezi čtyřmi cizinci. Třiadvacetiletý muž na místě zemřel. Dvaadvacetiletý muž utrpěl bodnořezná poranění, se kterými byl převezen do nemocnice a je mimo ohrožení života. Další dva třiadvacetiletí muži z místa utekli,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, do obce se okamžitě sjelo asi deset policejních hlídek, včetně psovodů. Policisté si na pomoc povolali vrtulník s termovizí a prohledávali nejen celou obec, ale i její široké okolí. Se světly projížděli okolní pole a hledali, zda se v nich někde dvojice neukrývá.

Hrozí jim až šestnáct let vězení

Oba mladé cizince nakonec po dvou hodinách vypátrala posádka policejního vrtulníku, když si jich díky termovizi všimla v poli, několik stovek metrů od místa činu.

„Posádka vrtulníku navedla pozemní hlídky, které pak oba muže zadržely,“ doplnila Schindlová.

Policisté pak oba zadržené cizince převezli zpátky na místo činu, kam se mezitím dostavili kriminalisté z Kolína i z krajského ředitelství. Okolí ubytovny bylo uzavřeno policejní páskou.

„Celou věc si převzali krajští kriminalisté. Případ je momentálně vyšetřován jako těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. Míra zavinění jednotlivých účastníků je předmětem dalšího vyšetřování. V případě odsouzení hrozí viníkům 8 až 16 let za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám