Hlavní obsah

Po 12 dnech od přepadení banky se šel přiznat

Právo, Aleš Honus
FRÝDEK-MÍSTEK

O zvrat ve vyšetřování loupeže v České spořitelně ve Frýdku-Místku se postaral sám pachatel, který se po 12 dnech přišel sám udat na policii. Právo o tom informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Článek

„Muž si uvědomil bezvýchodnost své situace a přišel se přiznat. To bude určitě hrát roli jako polehčující okolnost u soudu,“ konstatoval Žurovec.

Pobočka spořitelny byla přepadena 24. července. Jednačtyřicetiletý muž přišel k přepážce a z tašky vytáhl atrapu výbušného systému. Vyděšená úřednice mu hned předala asi deset tisíc korun, které měla po ruce, a pachatel z pobočky odešel.

„Muž při výslechu uvedl, že posledních několik měsíců hrál na automatech a nadělal si tak dluhy kolem jednoho miliónu korun. Protože si nevěděl se svou situací rady, rozhodl se k přepadení banky,“ řekl Žurovec.

Po 12 dnech se mu ale vše rozleželo v hlavě. Podle policie navíc bylo jen otázkou času, kdy bude pachatel dopaden. „Médiím jsme poskytli fotografie z bezpečnostní kamery, které byly poměrně zdařilé,“ dodal policejní mluvčí.

Muž byl již obviněn z loupeže a hrozí mu až deset let. V současné době se nachází v ostravské vazební věznici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám