Hlavní obsah

Platba předem, zboží nikde. Policie prověřuje dva e-shopy s elektronikou

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští kriminalisté vyšetřují jednání dvou e-shopů s elektronikou, které údajně nedodávaly zboží, za které zákazníci předem zaplatili. V souvislosti s případem pátrají po totožnosti lidí, kteří vybírali přes bankomat peníze z účtu, na které zákazníci platby posílali. Vyšetřovatelé spočítali škodu zatím na nejméně půl milionu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie pátrá po lidech, kteří vybírali peníze z bankomatuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Neznámý pachatel vytvořil na síti hned dva e-shopy nabízející za zajímavou cenu různé zboží, především elektroniku. Zdánlivě standardní obchod ale měl podmínku v podobě platby za zboží předem,“ sdělil mluvčí policie Bohumil Malášek.

Elektronika se ale k zákazníkům podle policistů nedostala. „Během sedmidenního fungování portálu Hurá elektro vylákal uprostřed léta od osmadvaceti zájemců více než dvě stě tisíc korun. Skoro stejný počet zákazníků internetového obchodu Prostě elektro přišel v listopadu stejným způsobem během čtyř dnů fungování portálu o skoro čtvrt milionu korun,“ upřesnil mluvčí.

Oba případy propojilo díky novým poznatkům původně rozdělené vyšetřování. Kriminalisté mají rovněž k dispozici záběry z bezpečnostních kamer pražských bankomatů, na kterých jsou lidé vybírající peníze z účtu, kam putovaly platby od zákazníků. „Právě tyto osoby by mohly kriminalistům přinejmenším poskytnout důležité informace k dalšímu vyšetřování případu. Informace k jejich totožnosti uvítají na tísňové lince 158,“ dodal Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám