Hlavní obsah

Pitr o ochrance kvůli vraždě Mrázka neuvažuje

PRAHA

Podle Tomáše Pitra, známého zejména kvůli nedávnému mediálnímu návratu z dovolené pod hrozbou zatčení, byl jeho společník František Mrázek zastřelen zepředu nebo z boku. Odklání se tak od zveřejněných informací, že Mrázka zasáhla kulka zezadu. V souvislosti s tragédií však neuvažuje o najmutí ochranky. Podle něj mohou být za vraždou důvody osobní i pracovní.

Článek

"Události z posledního měsíce mě zneklidňují. Pan Mrázek jezdil v pancéřovém autě a stejně ho neochránilo. Že bych si já najal ochranku? O tom neuvažuji. Nepřemýšlím o tom, zda mi hrozí podobné nebezpečí," uvedl Pitr.

Podle něj Mrázek pracoval vždy do večerních hodin a z kanceláře odcházel jako poslední. Nejinak tomu bylo v osudný středeční večer. "Odešel jsem z práce kolem sedmé hodiny. Vrátil jsem se až když jsem se dozvěděl o nehodě," doplnil Pitr, který je z události v šoku. Mrázek opustil firmu kolem osmé hodiny a je pravděpodobné, že na něj útočník již čekal. Podle Pitra bylo veřejným tajemstvím, že si František Mrázek plánoval schůzky i na večerní hodiny.

Pitr se domnívá, že kulka mohla Mrázka zasáhnout zepředu nebo ze strany. Policejní mluvčí Tomáš Hulan pouze uvedl, že se jednalo o jednu ránu. Kam střela směřovala či jaké místo na těle oběti zasáhla, však neuvedl. Sdílnější nebyla ani mluvčí záchranné služby Simona Cigánková která uvedla, že není oprávněna podobné informace sdělovat.

Šokován tragickou událostí je i další Mrázkův kolega, příbramský fotbalový boss Jaroslav Starka, který je nyní na dovolené na Kypru. "Pana Mrázka jsem znal, dělali jsme spolu několik let, byli jsme přátelé," řekl. Ani on nedokáže na otázku, kdo by mohl za vraždou Mrázka stát, odpovědět. Sám se stal terčem střelby neznámého pachatele loni v květnu a dosud prý neví, kdo to byl a co akcí sledoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám