Hlavní obsah

Pitbulteriér v Hradci Králové zakousl dva malé psy

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dva mrtví psi zůstali v pondělí odpoledne ležet ve Václavíkově ulici v Hradci Králové po brutálním útoku pitbulteriéra. „Majitelce se pes vytrhl z postroje a zakousl nejdříve malého bišonka, a poté i jezevčíka,“ uvedla mluvčí hradeckých strážníků Eva Čížková.

Článek

Přestože se majitelé snažili své zvířecí kamarády zachránit, proti útoku téměř padesátikilového agresivního psa neměli šanci. Přivolaní strážníci museli na místě pomoci majitelce postiženého bišonka, která byla viditelně v šoku. Přivolaná záchranná služba ji převezla do nemocnice.

Zákon však porušila i tato majitelka bišonka. „Pejska měla totiž bez vodítka. Pobíhal okolo a dostal se až do blízkosti pitbulteriéra. Vlastně ho tak vyprovokoval, že se majitelce vytrhl a zaútočil,“ upozornila mluvčí městské policie.

„Občas se nám stává, že řešíme případy s agresivními psy, například před dvěma lety v hradeckých Kuklenách napadal jeden pes procházející lidi. Ale takový případ, snad nepamatuji,“ pokračovala Čížková.

Vzhledem k tomu, že agresivní pes nenapadl žádného člověka, nejsou nutná vyšetření, proto ho má jeho majitelka doma. „Až do vyšetření případu s ním nebude nic dělat, sama paní ale říkala, že ho pak dá utratit. Zvíře totiž nezvládá,“ doplnila mluvčí s tím, že to je pochopitelné, neboť poměrně subtilní majitelka je zhruba o deset kilogramů lehčí než samotný pes.

Toho ji nechal v péči její syn, který se o zvíře přestal starat. Případ si k šetření převzala policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám