Hlavní obsah

Pirát z dálnice D1 působí jako zpravodaj Zelené vlny

Novinky, Petr Nový

Muž, který za volantem Škody Superb vytlačil v březnu z dálnice D1 řidičku mazdy, působí jako zelený anděl Českého rozhlasu. Jako další řidiči dobrovolně přispívá do vysílání Zelené vlny a informuje o dopravní situaci přímo ze silnic.

Článek

Informoval o tom v pondělí server Týden.cz. Jako zelený anděl působí již několik let, před sedmi lety dokonce vyhrál v soutěži Zelené vlny CD s písněmi Karla Gotta a model škodovky. Za bezproblémového platil také v práci, kde se stal zaměstnancem roku.

Nyní se zpovídá z nebezpečného manévru, při kterém vytlačil ze silnice jiný osobní vůz, který vážně havaroval. Naštěstí se nikomu nic nestalo, viníkovi však hrozí až dvanáctileté vězení.

Dálniční kamery zachytily hrůzný incident 22. března po osmé hodině ráno na 24. kilometru dálnice D1 směrem na Prahu. Když se mazda vrátila po předjíždění do pravého pruhu, za ní jedoucí Škoda Superb ji z boku vytlačila ze silnice.

Odhozený vůz se převrátil několikrát přes střechu a narazil do stromu. Jako zázrakem se dvoučlenné posádce uvnitř nic vážného nestalo. Policie 40letého řidiče nyní stíhá pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Sám tvrdí, že po chvíli zastavil a přivolal záchrannou službu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám