Hlavní obsah

Pipka 23 půjde na čtyři roky do vězení

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Čtyři roky vězení za podvody. To je souhrnný trest, který uložil městský soud v Brně pětadvacetileté Anetě Florové, která byla veřejnosti známa pod internetovou přezdívkou Pipka 23. Podvody páchala žena v letech 2008 až 2010. Jejími oběťmi byli zamilovaní muži, kteří jí natolik důvěřovali, že jí svěřovali své úspory.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Aneta Florová u soudu.

Článek

Nejčastěji to bylo pod vidinou společné domácnosti, sňatku, koupi společného bytu a částka se obvykle pohybovala jednorázově kolem 200 000 korun. Peníze vylákala také na údajný nákup vlastní prodejny tabáku.

Podvody páchala v Brně a okolí, a to dokonce i v době, kdy už ji jako podezřelou vyšetřovala policie. Nejméně v jednom případě se za policistku rovněž vydávala. S muži, kteří kvůli ní ztráceli hlavu, se seznamovala pomocí internetového portálu, kde se v rubrice seznámení představovala právě jako „Pipka 23.“

Škoda za 1,5 miliónu

Celková škoda, kterou svým obětem způsobila, se pohybuje okolo jednoho a půl miliónu korun. Kde peníze jsou nebo za co je odsouzená utratila, nikdo neví. Žena vinu popírá a naopak u soudů argumentovala tím, že se sama stala obětí chorobného pronásledování ze strany svých bývalých přátel.    

Jak Právu ve středu potvrdila mluvčí městského soudu Gabriela Stočková, je verdikt zatím nepravomocný. Státní zástupkyně se odvolání vzdala, Florová si však ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

Žena, která má podle vyšetřovatelů mimořádný přesvědčovací talent, byla před vynesením souhrnného trestu opakovaně souzena při postupném odhalování podvodů a krádeže a vždy vyvázla s podmínkou. 

Proti jednomu z těchto podmínečných trestů se už dokonce ve vazbě stihla odvolat. Krajský soud jí však nevyhověl. Pokud se odvolá i proti tomuto souhrnnému trestu, bude její záležitost opět posuzovat jihomoravský krajský soud. Dívka se vyjadřovala pouze na počátku procesu a zjevně dbala velmi na to, aby nebyla považována za  prodejnou ženu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám